Over ReCreata

Ontstaan uit de liefde om te 'maken' ... 

Over ReCreataIk word blij van hout. De geur, de structuur en de sfeer dat het met zich meebrengt. Dingen maken, en bedenken 'hoe' ik ze wil maken. Bomen en bossen hebben me altijd gefascineerd door hun grandeur en de belangrijke plaats die ze in onze geschiedenis hebben ingenomen.
Ik vond mijn passie voor hout door een project van enkele jaren waarbij ik al de vezelplaat in mijn meubels helemaal zat was, en wou vervangen door massieve stukken. Mijn zoektocht naar iets uniek, dat mijn huis mijn thuis zou maken, heeft
een ware liefde voor hout doen ontluiken. Echter met een geest die fel
onafhankelijk is van traditioneel werk, en vaak ook het idee dat je niet iets ‘nieuw’ moet maken… maar eerder iets oud kan hermaken…

Vanuit die passie is ReCreata ontstaan. Maken, opnieuw maken, anders maken.
Mijn interieur weerspiegelt wie ik ben, mijn thuis is mijn veilige haven waar ik steeds
tot rust kan komen. De stukken, de één al unieker dan de ander, inspireren me nog elke dag opnieuw om nog iets ‘anders’ te maken.
En dat is wat ik graag met jullie wil delen.

Vanessa De Wispelaere ReCreata

Aangenaam, mijn naam is Vanessa. Ik had het geluk op te groeien met een super handige papa die me van jongs af aan heel wat dingen heeft bijgebracht. Dit in combinatie met een opleiding in het kunst secundair is wat me in een notendop omschrijft. Ik haal mijn ideeën vaak uit het landelijke, industriële en ook wel uit 'stoer en sober'. De inspiratie is eindeloos.

 

Ik ben ruim 15 jaar alleenstaande mama, en samen met mijn tienerdochter prijs ik me zeer gelukkig in mijn knusse gezinnetje. ReCreata is een droom die minstens evenveel jaren telt, mijn 2de kindje. Vandaar dat ik ben gestart in bijberoep, naast mijn fulltime job. Zo heeft ReCreata de ruimte om te groeien, leren, evolueren. En kan ik gelijk standvastigheid bieden in mijn gezin. Het is een puur ‘gelukkig zijn’ om te kunnen doen wat je graag doet.

 

 

 

“hout vreest maar één ding, dat is om in de haard te belanden "

 

Een oude beuken dressoir… is 1 van de projecten waar het mee begon.
Er was aan die kast niets aan, maar niemand wou ze nog, ‘niet meer van deze tijd’ of iets dergelijks.
Op het moment dat ik ze gevonden heb, was ze al uiteengeslagen. Nee niet gedemonteerd, maar werkelijk in frieten vaneen.
Toch ben ik er in geslaagd enkele panelen te kunnen redden, en die hebben me uiteindelijk na ettelijke werkuren tot dit prachtig wandrek gebracht:

Project met oude beuken kast  Schuren oude beuken kast  Beuken kast omgevormd tot wandrek  DIY Wandrek uit oude beuken dressoir

 

Steeds meer worden mensen zich bewust van de wegwerpmentaliteit waar we vandaag in leven. Mensen gooien maar al te vaak dingen weg die helemaal nog geen 'afval' zijn. De weg is nog lang, maar het begint bij jezelf. Ook voor ReCreata begint het bij ... 'mijzelf'. Voor ik iets weggooi bedenk ik steeds eerst: kan het nog ergens anders voor dienen?

Ik ga daar misschien nog ietsje verder in: Ooit wou ik een lamp van fiets- of auto-onderdelen maken. In plaats van naar een fietsenmaker te gaan en te riskeren dat je nieuwe onderdelen zou gaan kopen… ben ik naar het containerpark gegaan. Ik vergeet het nooit, die vriendelijke man van het park is voor mij de container ingedoken omdat ik op de bodem een oude remschijf zag liggen.


En die remschijf… is nu 5 jaar later nog steeds de basis van mijn staande lamp:
Staande lamp uit fietsonderelenDIY staande lamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzame materialen, onder de juiste condities, kunnen een leven lang mee. Zelfs langer als je er zorg voor draagt. 
Sta er maar eens bij stil. Hoeveel vezelplaat-meubelen verslijt een mens op een leven, terwijl die massieve eetplaats van oma nog steeds stevig op haar poten staat? Duurzaam, klinkt duur... maar dat is het niet. Massieve materialen gaan nu eenmaal 10 keer langer mee dan kunststof en vezelplaat.
Dus op termijn is het net goedkoper. Beter voor uw portemonnee en beter voor het milieu. 

De haspel klokken en -spiegels zijn daar een mooi voorbeeld van.
Zolang een haspel nog conform is, blijft die in roulatie. Maar eens hij afgekeurd wordt, is hij voor de sloop.
Toch niet, afgekeurd om veilig kabels te transporteren ja, maar het hout is nog in prima staat. Onder de juiste condities kan het dus nog jaren mee, waarschijnlijk 3 keer langer dan de oorspronkelijke levensduur waar ze voor bestemd waren.

Haspel SpiegelCreatief met kabelhaspels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo draagt ReCreata haar steentje bij, zodat kwalitatief hout niet voor zijn tijd in de haard zou belanden. En de bonus is dat zo een prachtig uniek exemplaar ook nog eens tonnen vol karakter toevoegt aan je interieur. Als aanvulling bieden we ook nog enkele producten aan die worden ingekocht.
Eerlijk is eerlijk, er zitten te weinig uren in een dag om al mijn ideeën te kunnen uitvoeren naast mijn fulltime job.
Daarom begin ik met ‘enkele’ en vul ik de webshop aan met andere collecties die aanleunen bij de stijl van mijn ideeën.
 

Ik droom graag groot, maar sta gelijk wel met 2 voeten op de grond.
De droom is om op termijn een fysieke winkel te openen, met daarin ook grotere stukken en meubels die momenteel niet via postorder kunnen verzonden worden. Daarnaast heb ik ook nog tal van kleinere creaties die niet gemaakt zijn om in een doos op transport te zetten.
Maar we beginnen bij het begin, de webshop met enkele van mijn creaties, en een basis werkmaterialen om jullie zelf aan het ‘maken’ te brengen.

 


Ik wens je alvast veel plezier bij het verkennen van de webshop,

Grtz Vanessa

 

 Januari 2021 - De Wispelaere Vanessa    
  Recreata, Handgemaakt, maker, crafting, hobby, DIY, over ons,
 industrieel, landelijk, sober, stoer, wonen, interieur, interieurdecoratie, karakter, sfeervol wonen.

© 2020 - 2023 ReCreata | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel